Ekonomi

Afgan hükümeti, Lagman eyaletinde büyük bir tarım projesi başlattı

MEHTERLAM, 15 Nisan (Xinhua) -- Afganistan'ın Lagman vilayeti valisi Zainul Abidin Madani Cuma günü, Taliban'ın geçici hükümetinin ülkenin doğusunda yer alan vilayetteki 20.000 hektarlık araziyi kapsayacak büyük bir tarım projesi başlattığını söyledi.

Abone Ol

20 milyar afganiye (3,35 milyar TL) mal olan ve hükümet ile özel sektörün ortak bir girişimi olarak projenin Perşembe günü Qargahyi bölgesinde başlatıldığını belirten vali, proje kapsamında daha fazla ürün yetiştirmek için 20.000 hektarlık arazinin sulanacağını ve tarım ürünleri ihraç etmek amacıyla bahçecilik ve sebze yetiştiriciliğinin geliştirileceğini sözlerine ekledi.

Bu adımı kendi kendine yeterliliğe ulaşma yolunda bir girişim olarak memnuniyetle karşılayan yerel halk, yönetimden, halka iş fırsatları yaratmak amacıyla ülkenin başka yerlerinde de bu tür projeler başlatmasını istedi.

Yetkililer daha önce de ülkenin kuzeyinde yer alan Belh vilayetinde 280 kilometre uzunluğunda bir su kanalı açılması ve son birkaç hafta içinde de komşu Sari Pul eyaletinde ham petrol çıkarılması çalışmaları başlattı.