Sağlık

Afgan halkına artan Kovid-19 vakaları karşısında sağlık protokollerine uyma çağrısı

Yerel basına konuşan Majrooh, "Kamu Sağlığı Bakanlığı'nın tavsiyelerine uyulmadığı ve bakanlığın aldığı bağışıklık önlemleri dikkate alınmadığı takdirde, Afganistan halkı fela...

Abone Ol

Yerel basına konuşan Majrooh, "Kamu Sağlığı Bakanlığı'nın tavsiyelerine uyulmadığı ve bakanlığın aldığı bağışıklık önlemleri dikkate alınmadığı takdirde, Afganistan halkı felaketle karşı karşıya kalacak" dedi. Majrooh, Afgan halkına maske takmaları ve pazarlar ile kalabalık alanlara yönelik gereksiz ziyaretlerden kaçınmaları çağrısında bulundu.

Afganistan Kamu Sağlığı Bakanlığı, Perşembe günü son 24 saatte ülkede 1.509 yeni Kovid-19 vakası kaydedildiğini belirtti. Ülkedeki toplam vaka sayısı böylece 76.653'e ulaştı. Bakanlık açıklamasında koronavirüs nedeniyle 34 kişinin daha hayatını kaybettiği ve pandemi kaynaklı toplam ölüm sayısının 3.068'e çıktığı da kaydedildi.

Açıklamaya göre, bunlara ek olarak son 24 saatte iyileşen 107 kişi hastanelerden taburcu edildi ve Asya ülkesinde hastalığı atlatanların toplam sayısı 58.070'e çıktı. Resmi veriler, ülkedeki günlük vaka sayısının Salı günü 1.045 ve Çarşamba günü 1.118 olduğunu gösterdi. Afganistan hükümeti, pandeminin yayılmasını kontrol altına alma çabaları kapsamında geçen Cumartesi itibarıyla tüm devlet üniversiteleri ile özel üniversitelerin iki haftalığına kapatılmasına karar vermişti.