Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

ABD'nin Michigan eyaletinde Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan yetişkin sayısı Pazartesi günü 3.918'e ulaşırken, Aralık ayındaki salgın dalgasında bildirilen zirve aşıldı. The Detroit News gazetesinin Pazartesi günü yayınladığı ve Michigan eyaletinin Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı'nın takip verilerine dayanan haberine göre, eyalette Kovid-19 vakası olduğu doğrulanıp hastaneye kaldırılan yetişkinlerin sayısı 1 Aralık 2020'de 3.884 ile zirveye ulaşmıştı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin takip verilerine göre, Michigan eyaletinde Kovid-19 vakaları ve hastaneye yatışlar yedi haftadır artıyor ve eyalet yeni enfeksiyonların nüfusa oranı açısından son yedi gündür ülkede ilk sırada bulunuyor. Eyaletteki çok sayıda hastane tam kapasiteyle veya tam kapasiteye yakın çalıştıklarını bildirdi. Michigan geçen hafta 45.817 yeni Kovid-19 vakası bildirirken bu son 19 haftanın en yüksek rakamı oldu ve pozitiflik oranı yüzde 16,4 ile geçen ilkbahardan beri en yüksek haftalık düzeye çıktı.

Michigan Valisi Gretchen Whitmer bir önceki dalgada restoranlarda, yüz yüze eğitim verilen liselerde ve diğer işletmelerde kapalı mekanda yemek yenmesini askıya almıştı. Whitmer, Cuma günü yine aynı alanlarda geçerli olacak iki haftalık bir durdurma talimatı verdi.

Editör: İRFAN KARSLI