UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi

14 Mart 2020'de Louisiana'da, koronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti. Louisiana Sağlık Departmanı, ilk ölümden bir yıl sonra eyalette 9 bin 861 ölüm bildirdi. Edwards, "Bir yıl önce, Louisiana'da Kovid-19 nedeniyle ilk ölümü bildirdik. Sonrasında geçen 365 gün içinde arkadaşlarımızdan, komşularımızdan ve kardeşlerimizden 9 bin 860 kişiyi daha kaybettik. Uzun bir tünelin sonunda ışığa doğru ilerlediğimiz şu günlerde kaybettiklerimizi asla unutmayacağız" dedi.

"Kendimizi ve birbirimizi korumalıyız, bunu saygı için onlara (hayatını kaybedenler) borçluyuz. Kovid'in yayılmasını yavaşlatmaya devam etmek ve daha fazla ölümü önlemek için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız zira bu pandemiyi sona erdirmeye çalışıyoruz" dedi. Louisiana'da bilinen ilk Kovid-19 vakası 9 Mart 2020'de bildirilmiş, Vali Edwards sadece birkaç gün sonra 11 Mart'ta, eyalette halk sağlığı için acil durum ilan etmişti.

Editör: İRFAN KARSLI