İran'ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan açıklamaya göre karar, mutasyona uğramış bir Kovid-19 türünün yayılmasına karşı İranlıların sağlığını korumaya yönelik önleyici bir tedbir olarak alındı. Açıklamada, tüm havayolu şirketlerinin yolcularını yeni tedbire ilişkin zamanında bilgilendirmeleri gerektiği belirtildi. İran, Pazar günü, 20 Mart'ta başlayacak İran yeni yılı Nevruz kutlamaları sırasında Kovid-19 pandemisinde yeniden yükseliş yaşanabileceği uyarısında bulundu.

İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, ülkede sağlık protokollerine riayetin son dört ay içinde en düşük seviyeye ulaştığını açıkladı. Lari, İran'da Pazar günü bildirilen 7 bin 593 Kovid-19 vakası ve 88 yeni can kaybıyla birlikte ülkedeki vaka sayısının 1 milyon 746 bin 953'e, can kaybının ise 61 bin 230'a yükseldiğini söyledi. Lari, İran'da toplam 1 milyon 492 bin 488 kişinin hastalıktan iyileştiğini ve 3 bin 831 kişinin yoğun bakımda tedavi gördüğünü sözlerine ekledi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, M çiçeği salgınına karşı aşılama kampanyası başlattı Kongo Demokratik Cumhuriyeti, M çiçeği salgınına karşı aşılama kampanyası başlattı

Editör: İRFAN KARSLI