Sağlık

ABD'de yeni araştırma: Kovid- 19'un erken vaka sayıları açıklananın çok üstündeydi

Salı günü yayımlanan araştırmaya göre, Ulusal Sağlık Enstitüsü uzmanları, bu zaman diliminde teşhis edilen her Kovid-19 vakasına karşılık 4,8 teşhis edilmemiş vaka olduğunu ta...

Abone Ol

Salı günü yayımlanan araştırmaya göre, Ulusal Sağlık Enstitüsü uzmanları, bu zaman diliminde teşhis edilen her Kovid-19 vakasına karşılık 4,8 teşhis edilmemiş vaka olduğunu tahmin ediyor ve bu da yalnızca Temmuz ayına kadar 16,8 milyon vaka daha olduğu anlamına geliyor.

Araştırmayı yapan ekip, ülke genelinde 240.000'den fazla gönüllüyü bu çalışmaya dahil etti, ardından çalışma gruplarının ABD nüfusunu temsil ettiğinden emin olmak için kota örneklemesi yoluyla bu gönüllü havuzundan 8.058 kişi seçildi. Araştırmacılar, yaklaşık 8.000 kan örneğinden 304'ünün seropozitif olduğunu, yani bunların SARS-CoV-2 virüsüne karşı antikorlar içerdiğini keşfetti.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün yazılı açıklamasında, bu analizlerin virüsün tespit edilmemiş yayılımı ve teşhis konulmayan enfeksiyonlara karşı alt grupların korunmasızlığı hakkında fikir verdiği belirtildi. ABD Ulusal Biyomedikal Görüntüleme ve Biyomühendislik Enstitüsü Direktörü Bruce Tromberg, "Yeni ve hatta daha bulaşıcı varyantlar ortaya çıktıkça ve zamanla aşı antikor tepkileri değiştikçe, insanları korumak için gereken en iyi kamu sağlığı önlemlerini değerlendirirken bu bilgiler çok değerli olacak" dedi.