Sağlık

ABD'de Kovid-19 vaka sayıları artarken dördüncü dalga korkusu yükseliyor

CBS News'in haberine göre, aralarında New York, Connecticut ve Louisiana'nın da olduğu 27 eyaletteki enfeksiyonlar önceki haftaya kıyasla geçen hafta çift haneli rakamlara yük...

Abone Ol

CBS News'in haberine göre, aralarında New York, Connecticut ve Louisiana'nın da olduğu 27 eyaletteki enfeksiyonlar önceki haftaya kıyasla geçen hafta çift haneli rakamlara yükseldi. Bulaşıcı Hastalık Araştırma ve Önleme Merkezi Direktörü Dr. Michael Osterholm, CBS Evening News'e verdiği demeçte "Bilhassa şu an orta batının yukarısında ve kuzeydoğuda küçük çocuklara bulaşıcılıkta artış görüyoruz. Ama bunu Amerika Birleşik Devletleri'nin tümüne yayıldığını görmemiz an meselesi" dedi.

Dr. Osterholm "Ne yazık ki, pediyatrik hastanelere yatış ve ağır hastalıklarda bir artış göreceğiz" diye ekledi. Time'ın internet sitesinde yayınlanan bir haberde "Amerika Birleşik Devletleri'nin Kovid-19'un ilk dalgasının darbesini yemesinden bir yıl sonra -ki bunu daha da kötü ikinci ve üçüncü dalgalar takip etti- halk sağlığı uzmanları ülkenin büyük bir dördüncü dalgaya doğru gittiği konusunda endişeli" ifadeleri yer aldı. Pazartesi günkü Beyaz Saray koronavirüs bilgilendirme toplantısında konuşan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) yeni direktörü Rochelle Walensky, Amerikan halkını halk sağlığı kurallarına uymaya çağırdı.