Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden (CDC) Kaiser Health News tarafından elde edilen verilerin, aşılanan kişilerin eyalet bazında ırkına ve etnik kökenine bakılarak yapılan ulusal analizine göre, siyahilerin yalnızca yüzde 22'sine bir doz aşı yapıldı ve aşılananlarda siyahilerin oranları hala beyazların gerisinden geliyor.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Hedef gözeterek yürütülen çabalar sayesinde diğer azınlık grupları arasında aşılama oranları yükseldi. Sekiz eyalet, Columbia Bölgesi ve Porto Riko'da Hispaniklar artık Hispanik olmayan beyazlardan daha yüksek oranlarda aşılanıyor. Yine de ulusal düzeyde bakıldığında Hispaniklerin yüzde 29'u aşılanırken, beyazlarda bu oran yüzde 33 oldu.

Yerlilerin yüzde 45'ine en az bir doz aşı yapılmış olsa da, yaşadıkları yerlere bağlı olarak aşı oranlarında yine de büyük farklılıklar bulunuyor. Aşılama oranları çoğu eyalette yüksek olan Asyalıların yüzde 41'i aşılanmış durumda. CNN'de, Perşembe günü, rakamlar ve oranlar aktarılırken "Analizde, aşı bulma şansı arttıkça ve (Joe) Biden yönetimi aşıların eşit dağıtımına öncelik verdikçe eşitsizliklerin azaldığının altı çiziliyor. Yine de, azınlık grupları arasında pandemide beyazlara göre çok daha yüksek ölüm oranları olmasına ve eyaletlerde açılmalar ve maske zorunluluğunun kaldırılması hamlelerinin başlaması nedeniyle azınlık gruplarının enfeksiyon riski altında olmalarına rağmen, aşı oranlarında eşitsizlik hala mevcut" denildi. Resmi rakamlara göre şu anda Amerikalıların yaklaşık yüzde 47,9'una en az bir doz Kovid-19 aşısı yapıldı. Hükümet, 4 Temmuz'dan önce Amerikalıların yüzde 70'inin en az bir doz koronavirüs aşısı yaptırmasını hedefliyor.

Editör: İRFAN KARSLI