Sağlık

ABD'de Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşısına güven düşük

ABC News ve Washington Post tarafından yapılan en son kamuoyu araştırmasına göre Amerikalıların yarısından fazlası Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşısına güvenmiyor. Henüz...

Abone Ol

ABC News ve Washington Post tarafından yapılan en son kamuoyu araştırmasına göre Amerikalıların yarısından fazlası Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşısına güvenmiyor. Henüz aşılanmamış olanların beşte birinden biraz fazlası ise aşıyı yaptırmaya istekli olduğunu belirtiyor.

Pazartesi günü açıklanan araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların yaklaşık yüzde 46'sı Johnson & Johnson Kovid-19 aşısının çok veya biraz güvenli olduğunu düşünüyor. Pfizer ve Moderna aşılarında ise bu oran 10'da 7'nin üstünde. Henüz aşılanmamış olanların yaklaşık yüzde 73'ü Johnson & Johnson Kovid-19 aşısını yaptırmak istemediklerini söyledi. Araştırmaya göre, ABD'de aşı kararsızlığı sürüyor. Her 4 Amerikalıdan yaklaşık 1'i, yani ülkenin yüzde 24'ü koronavirüs aşılarından herhangi birini yaptırma eğiliminde değil.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi ile ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Johnson & Johnson Kovid-19 aşısının kullanımının durdurulmsının ardından geçen Cuma günü aşının yetişkinler tarafından kullanımına yeniden izin verilmesine karar verdi. İki kurum tarafından yapılan açıklamada, CDC'nin Bağışıklık Kazandırma Uygulamaları Danışma Komitesi'nin konuyla ilgili yaptığı iki toplantı ve kapsamlı bir güvenlik incelemesinin ardından bu kararın alındığı belirtildi. Johnson & Johnson Kovid-19 ile aşılanan bireylerde nadir ve şiddetli tipte kan pıhtılaşmasının görüldüğü altı vakanın ardından 13 Nisan'da ABD'de aşılamanın durdurulması önerilmişti.