Sağlık

ABD'de 2 milyonun üzerinde çocukta Kovid-19 vakası bildirildi

Amerikan Pediatri Akademisi (APA) ve Çocuk Hastaneleri Derneği'nin açıkladığı son verilere göre, pandeminin başlangıcından bu yana Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) iki mi...

Abone Ol

Amerikan Pediatri Akademisi (APA) ve Çocuk Hastaneleri Derneği'nin açıkladığı son verilere göre, pandeminin başlangıcından bu yana Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) iki milyonun üzerinde çocuğa Kovid-19 teşhisi kondu.

APA, 12 Kasım'dan bu yana çocuklardaki Kovid-19 vakalarında bir milyon artış kaydedildiğini söyledi. Buna göre, 10 - 24 Aralık arasındaki iki haftada da ABD'de çocuk Kovid-19 vakalarında yüzde 22'lik artış gözlendi.

Amerikan Pediatri Akademisi ve Çocuk Hastaneleri Derneği'nin son verilerini içeren rapora göre, ABD'de teyit edilen toplam koronavirüs vakalarının yüzde 12,4'ünü çocuklar oluşturuyor. Meydana gelen vakaların toplam çocuk sayısına oranı hesaplandığında, ABD'de her 100.000 çocuktan 2.658'inde Kovid-19 tespit edildiği görülüyor.

APA, raporda şunları söyledi: "Şu an itibariyle çocuklarda Kovid-19 nedeniyle ağır hastalığın nadir olduğu görülüyor. Ancak, virüsün enfekte olmuş çocukların uzun dönemde fiziksel sağlıklarına olası zararları yanı sıra duygusal ve zihinsel sağlıklarına etkileri de dahil, pandeminin çocuklar üstündeki uzun vadeli etkisinin anlaşılması için daha çok veri toplanmasına acil ihtiyaç bulunmaktadır."