İran Hükümet Sözcüsü Ali Rabii Çarşamba günü yaptığı açıklamada son iki yıldaki ABD yaptırımlarının, İran'ı para ve döviz kaynakları cinsinden 50 milyar ABD dolarına erişimden yoksun bıraktığını söyledi.

Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre Rabii, "İlaç ve endüstriyel üretim parçaları için ham madde sağlama konusunda bile sıkıntılarımız oldu" diye konuştu. Sözcü, söz konusu dönemde İran ihracatının kısıtlamalar ve geri ödemelerle karşı karşıya kaldığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump 2018'de, nükleer anlaşması diye de bilinen 2015'in Kapsamlı Ortak Eylem Planı'ndan (JCPOA) çekildiğini açıklamış ve JCPOA'yı ve balistik füze programını yeniden görüşmeye zorlamak amacıyla İran'a karşı eski ve yeni mali yaptırımları ve enerji yaptırımlarını yeniden uygulamaya sokmuştu. İran, ABD'nin taleplerini reddetmişti.

Editör: İRFAN KARSLI