Xinhua Türkiye

ABD, Kovid-19 mRNA aşılarına karşı alerjik reaksiyonları incelemek için deney başlattı

WASHINGTON, 10 Mart (Xinhua) -- Tek merkezli deneye, ilk doz Kovid-19 mRNA aşısına alerjik reaksiyon gösteren 16 ila 69 yaşları arasındaki 100 kişiye kadar kayıt alınacak....

Abone Ol

WASHINGTON, 10 Mart (Xinhua) -- Tek merkezli deneye, ilk doz Kovid-19 mRNA aşısına alerjik reaksiyon gösteren 16 ila 69 yaşları arasındaki 100 kişiye kadar kayıt alınacak.

Araştırmanın katılımcıları, NIH'nin Maryland eyaletinin Bethesda bölgesindeki Klinik Merkezinde özenle kontrol edilen koşullar altında yatan hastalar olarak aşının ikinci dozunu alacak.

Girişte ve yatarak tedavi sırasında katılımcılar, nefes testlerine tabi tutulacak ve sıklıkla kan verecek; bunlar tıbbi personel tarafından, aşıya karşı alerjik veya diğer tepkilerin ayrıntılarını görmede kullanılacak.

NIH'ye göre, katılımcılar ayrıca aşılamadan önce, aşılama sırasında ve aşılamadan sonraki aylarda zihinsel sağlık anketlerini dolduracak.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, "Kovid-19 mRNA aşısı olduktan sonra alerjik reaksiyon yaşayan kişiler aşı dozajlarını tamamlamakta tereddüt edebilirler" dedi.

Fauci, "Bu çalışma, orta derecede sistemik alerjik reaksiyonlar yaşayan bireylerin ikinci bir Kovid-19 mRNA aşısı dozunu güvenli bir şekilde alıp alamayacağını belirlememize yardımcı olacak" dedi.