Sağlık

ABD eyaletlerinin yarısı, yetişkinlerin en az yüzde 50'sini Kovid-19'a karşı tam aşıladı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yayınlanan son verilere göre, ABD'de en az 25 eyalet Pazar günü itibariyle yetişkin nüfuslarının yüzde 50'sinden faz...

Abone Ol

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yayınlanan son verilere göre, ABD'de en az 25 eyalet Pazar günü itibariyle yetişkin nüfuslarının yüzde 50'sinden fazlasını tam olarak aşıladı. Maine, yüzde 62,9 tam aşılanan yetişkin oranıyla ABD eyaletleri arasında başı çekiyor. Connecticut ve Vermont sırasıyla yüzde 62,8 ve yüzde 62,7 ile Maine'ın hemen ardından geliyor. CDC, Washington D.C.'de de 18 yaş ve üstü kişilerin en az yüzde 50'sinin tam aşılanmış olduğunu bildirdi.

Massachusetts ve Rhode Island yetişkinlerin yüzde 60'ından fazlasını tam olarak aşılayan diğer eyaletler. New York'ta yetişkinlerin yüzde 56'sı aşı dozlarını tamamlarken, New Jersey yüzde 59,1 ile New York'un birkaç puan üzerinde yer alıyor.

Tam aşılanan yetişkinlerin en düşük olduğu eyaletler ise yüzde 39,3 ile Tennessee, yüzde 38,9 ile Arkansas, yüzde 36,7 ile Alabama ve yüzde 34,4 ile Mississippi. CDC'nin son rakamları, ABD'de ülke çapında 18 yaş ve üstü tam aşılanma oranının yüzde 49,6, en az bir doz aşı vurulanların oranının ise yüzde 61 olduğunu gösteriyor. ABD Başkanı Joe Biden, ABD'de Bağımsızlık Günü olarak kutlanan 4 Temmuz'dan önce ülkesinin yetişkin nüfusunun yüzde 70'ine en az bir doz Kovid-19 aşısı uygulama sözü vermişti.