Sağlık

ABD CDC, Kovid-19 aşısı uygulayanları anksiyeteye bağlı yan etkiler konusunda uyardı

CDC, Kovid-19 aşılaması sonrasında senkop ve anksiyeteye bağlı başka olumsuz durumların ortaya çıkabileceğini söyledi. CDC, Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşısının ülkede a...

Abone Ol

CDC, Kovid-19 aşılaması sonrasında senkop ve anksiyeteye bağlı başka olumsuz durumların ortaya çıkabileceğini söyledi. CDC, Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşısının ülkede acil durum kullanım izni almasından 5 hafta sonrasına denk gelen 7 Nisan'da tümü farklı eyaletlerdeki beş toplu aşılama merkezinde aşının uygulanmasının ardından anksiyeteye bağlı olumsuz durum kümelerine ilişkin bildirimler aldı.

CDC'ye göre 7-9 Nisan tarihleri arasında uygulanan aşılar için bu merkezlerde Johnson & Johnson Kovid-19 aşısı olan 8 bin 624 kişi arasında anksiyeteye bağlı bir şikayet olan senkopa ilişkin 17 bildirimin de dahil olduğu toplam 64 anksiyeteye bağlı olumsuz durum raporlandı.

Johnson & Johnson Kovid-19 aşısının uygulanmasından sonra oluşabilecek anksiyeteye bağlı yan etkilerin, grip aşısının uygulanmasından sonra oluşabilecek olanlara kıyasla çok daha sık bildirilebileceğini belirten CDC, aşı uygulayanların bu konuda tetikte olmasının önemli olduğunu vurguladı. Kurum, aşı uygulayanlara, Kovid-19 aşısı olan herkesi aşı uygulandıktan sonra en az 15 dakika olası yan etkiler açısından gözlem altında tutma çağrısı yaptı.