Sağlık

ABD basını: ABD'de okullar açılırken çocuk hastaneleri Kovid-19 hastalarıyla dolu

USA Today gazetesinin Salı günkü haberine göre, Delta varyantının neden olduğu enfeksiyonlardaki son artış sürerken, ülkedeki okullarda öğrencilerin maskeli veya maskesiz olar...

Abone Ol

USA Today gazetesinin Salı günkü haberine göre, Delta varyantının neden olduğu enfeksiyonlardaki son artış sürerken, ülkedeki okullarda öğrencilerin maskeli veya maskesiz olarak sınıflara geri dönmesine izin verildiğinden ABD'deki çocuk hastaneleri genç koronavirüs hastalarıyla doluyor.

Habere göre, eyalet sağlık departmanı, Tennessee'deki çocuk hastanelerinin bu hafta sonuna kadar dolacağını öngördü. Haberde, Georgia'daki bir okul öncesi sınıftaki çocukların, okulda testi pozitif çıkan bir kişiyle olası temaslarının ardından Perşembe günü eve gönderilmesine ve Tennessee'deki bir başka okulda da personel içinde bir dizi Kovid-19 vakasına rastlanması nedeniyle öğretim yılının başlangıç tarihinin bir hafta ertelenmesine yer verildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles'ta öğrenciler, bir okulda yüz yüze eğitime katılıyor, 13 Nisan 2021. (Fotoğraf: Xinhua)

USA Today, "Ve bazı okullar kapılarını açar açmaz kapanıyor" diyerek Mississippi'deki bir bölgede 24-30 Temmuz haftasında 114 öğrencinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması üstüne 608 öğrencinin karantinaya alındığını, iki lise ve bir ortaokulun da 16 Ağustos'a kadar uzaktan eğitime geçmek durumunda kaldığını ifade etti. Habere göre, Amerikan Pediatri Akademisi, geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi Başkan Vekili Janet Woodcock'a bir mektup yollayarak kurumu, 12 yaşından küçük çocuklar için aşılara izin vermek için daha girişken bir şekilde çalışmaya çağırdı.