Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, resmi bir açıklama yapan Abbas'ın, Hamas'ın bölünmeyi sona erdirme, ortaklık kurma ve ulusal birliği sağlama hakkındaki mektubunu olumlu karşıladığı kaydedildi. Haberde, Abbas'ın Filistin Merkez Seçim Komitesi Başkanı Hanna Nasır'ı seçimlerin yapılmasına ilişkin kararnamelerin çıkarılmasıyla ilgili prosedürleri görüşmeye davet etmeye karar verdiği de belirtildi.

WAFA haberine göre Hamas'ın politbüro şefi İsmail Haniyeh, Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Cibril Er-Rucub aracılığıyla Abbas'a resmi bir mektup gönderdi. Haberde "Mektubu okuduktan sonra, Devlet Başkanı Abbas, bölünmeyi sona erdirme, ortaklık kurma ve ulusal birliği sağlama ile ilgili mektupta ifade edilenlere yönelik memnuniyetini Hamas'a iletmesi için Er-Rucub'a talimat verdi" ifadeleri yer aldı.

Haberde ayrıca, Abbas'ın Er-Rucub'a, Hamas liderliğine, Fetih Hareketi'nin Filistin ortaklığı ve ulusal birliği inşa etme yolunda kararlı olduğunu bildirmesini söylediği de kaydedildi. WAFA haberinde, Hamas'ın mektubunun Mısır, Ürdün, Katar, Türkiye ve Rusya'nın, tarafların görüşlerini anlaşmaya yaklaştırma çabalarının bir sonucu olduğu belirtildi.

Editör: İRFAN KARSLI