AB heyeti, Salı günü yaptığı açıklamada, AB'nin Gazze Şeridi'ndeki Kovid-19 testleri için gerekli tıbbi malzemeleri sağlayacağını ve kuşatma altındaki bölgeye, hazır olduklarında, aşı dağıtmaya çalışacaklarını bildirdi.

Filistin'deki AB temsilcisi Sven Kuhn von Burgsdorff Gazze'deki basın toplantısında, "Aşı hazır olunca, ön saflardaki sağlık çalışanlarına ve yaşlı hastalara öncelik verilecek" dedi.

Çin'in Chang'e-6'sı Ay’dan aldığı örneklerle birlikte geri dönmeye hazırlanıyor Çin'in Chang'e-6'sı Ay’dan aldığı örneklerle birlikte geri dönmeye hazırlanıyor

AB temsilcisi, Avrupalı diplomatik heyetin Gazze'ye yaptığı ziyaretin, Filistin davasına verilen desteği teyit etme, Filistin'in istikrara kavuşması için destek verme ve Gazze'yi Filistin'in ayrılmaz bir parçası olarak görme hedefini taşıdığını belirtti.

Burgsdorff, Gazze Şeridi'nde 1 milyar avro (1.21 milyar ABD doları) değerindeki deniz suyu arıtma projesini gerçekleştirmek için gelecek hafta Avrupa Yatırım Bankası'yla anlaşma imzalayacağını açıkladı.

Basın toplantısı, AB misyon başkanlarının yanı sıra Avrupa ülkelerinin Filistin'deki büyükelçileri ve konsoloslarının Gazze'ye yaptıkları ziyaretin ardından düzenlendi.

Gazze Şeridi'ndeki insanlar 13 yılı aşkın bir süredir İsrail ablukası altında yaşıyor.

Editör: İRFAN KARSLI