Sağlık

AB, Avrupa'da güvenli seyahat için sağlık pasaportu sistemi önermeye hazırlanıyor

Pazartesi günkü Avrupa Birliği (AB) sağlık bakanlarının gayriresmi toplantısının ardından düzenlenen çevrimiçi basın toplantısında konuşan Schinas, paketin seyahat ve mobilite...

Abone Ol

Pazartesi günkü Avrupa Birliği (AB) sağlık bakanlarının gayriresmi toplantısının ardından düzenlenen çevrimiçi basın toplantısında konuşan Schinas, paketin seyahat ve mobilite ile sınırlamaların kaldırılması konularında 17 Mart'ta düzenlenecek bir AB zirvesinde açıklanacağını belirtti.

Schinas, Dijital Yeşil Pasaportun aşılama, test sonuçları ve iyileşme beyanları hakkında bilgiler içereceğini, ayrıca verinin korunması, güvenlik ve gizlilik konularına tam saygı gösterileceğini kaydederek, "Amaç, Avrupa'nın güvenli bir şekilde açılması yönünde ortak bir istikametin oluşturulması olacak" dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise Twitter üzerinden gönderdiği bir mesajda, Dijital Yeşil Pasaportun "Avrupalıların yaşamlarını kolaylaştırması" ve "kademeli olarak Avrupa Birliği içerisinde veya dışarısında - iş veya turizm için - güvenle hareket edebilmelerine olanak sağlaması" gerektiğini söyledi.

AB sağlık bakanlarının gayriresmi toplantısında, sağlık pasaportu konusundan ayrı olarak, aşıların gerekli zaman ve miktarda temin edilmesinin yanı sıra Avrupa genelinde artan varyantlarla mücadele konuları da ele alındı.