"Pandemi Sonrası Dönemde Uluslararası Güvenlik İşbirliği: Çok Taraflılığın Desteklenmesi ve Uygulanması" temasıyla düzenlenen bu yılki forumun konuları arasında Kuşak ve Yol İnisiyatifi, küresel ekonomik toparlanma, küresel yönetişim ve yapay zeka bulunuyor.

Forumun açılış töreninde konuşan Tsinghua Üniversitesi Rektörü Qiu Yong, "Umarım katılımcılar özgürce konuşabilirler ve uluslararası güvenlik işbirliğinin güçlendirilmesi, çok taraflılığın desteklenmesi ve dünya barışının muhafaza edilmesine fikirleriyle katkıda bulunabilirler" dedi.

Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı

Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Ban Ki-moon forumda video bağlantısıyla yaptığı konuşmada, "Dünyanın aşılanması uğraşında işbirliği ve ortaklığın artırılması, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin gerçekleştirilmesi ve iklim konusunda eyleme geçilmesi için daha fazla gayret sarf edilmesi yönünde bütün devlet ve paydaşlara yaptığım çağrımı naçizane yineliyorum" dedi. Bir sivil toplum girişimi olan forum, Tsinghua Üniversitesi ile Çin Halk Dışişleri Enstitüsü tarafından 2012'de başlatıldı.

Editör: İRFAN KARSLI