Ekonomi

4.Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda öne çıkanlar

Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE) 5-10 Kasım tarihleri arasında Shanghai'da düzenleniyor. Bu yılki fuarda öne çıkan başlıklar şöyle: 366.000 metrekareden daha büyük bir al...

Abone Ol

Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE) 5-10 Kasım tarihleri arasında Shanghai'da düzenleniyor. Bu yılki fuarda öne çıkan başlıklar şöyle: 366.000 metrekareden daha büyük bir alana kurulan bu yılki CIIE fuarı 127 ülke ve bölgeden yaklaşık 3.000 işletme ve kuruluşu bir çatı altında topladı. Fuara katılan gerek ülke gerek kuruluş sayısı bir önceki CIIE fuarının üzerinde gerçekleşti.

5 Kasım 2021 tarihinde çekilen bu panoramik fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın (CIIE) ana mekanı olan Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi (Shanghai) görülüyor. (Fotoğraf: Meng Tao/Xinhua)

4. CIIE fuarına bu yıl 33 en az gelişmiş ülkeden 90 işletme katıldı.

5 Kasım 2021 tarihinde çekilen bu fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda (CIIE) Akıllı Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Sergi Alanı görülüyor. (Fotoğraf: Hao Zhao/Xinhua)
5 Kasım 2021 tarihinde çekilen bu panoramik fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda (CIIE) Akıllı Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Sergi Alanı görülüyor. (Fotoğraf: Zhang Haofu/Xinhua) 4. CIIE fuarı bünyesinde, Çin'in Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) katılışının 20. yıldönümü konulu üst düzey bir forum gerçekleştirildi.
Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde, Çin'in Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) katılışının 20. yıldönümüne ilişkin üst düzey bir forum gerçekleştirildi, 5 Kasım 2021. (Fotoğraf: Jin Liwang/Xinhua)

Fuarda yeni ürün lansmanları da yapıldı. Akıllı Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Sergi Alanı'nda toplam dokuz yeni ürünün ilk resmi tanıtımı yapıldı.

5 Kasım 2021 tarihinde çekilen bu fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda (CIIE) Akıllı Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Sergi Alanı'nda yer alan entegre devre bölümü görülüyor. (Fotoğraf: Zhang Jiansong/Xinhua)
Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın (CIIE) Akıllı Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Sergi Alanı'nda bir robot Çin kaligrafisi yaparken görülüyor, 5 Kasım 2021. (Fotoğraf: Zhang Jiansong/Xinhua)

Bu yılki fuarın Tıp Ekipmanları ve Sağlık Bakım Ürünleri bölümünde, geçen fuarlardakinden çok daha fazla sayıda yeni teknoloji ve ürünün lansmanı yapıldı.

Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın (CIIE) Tıbbi Ekipman ve Sağlık Bakım Ürünleri Sergi Alanı'nı gezen ziyaretçiler görülüyor, 5 Kasım 2021. (Fotoğraf: Li Xiang/Xinhua)

4. CIIE fuarında sergilenen ürünler arasında, hidrojen yakıt hücreli otomobiller gibi yeşil ve düşük karbonlu teknoloji ve çözümler de dikkat çekiyor.

Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda (CIIE) sergilenen Toyota marka bir yeni enerjili araç görülüyor, 5 Kasım 2021. (Fotoğraf: Hao Zhao/Xinhua)
Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda (CIIE) sergilenen Apollo marka bir yeni enerjili yarış otomobili görülüyor, 5 Kasım 2021. (Fotoğraf: Zhang Haofu/Xinhua)
Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın (CIIE) Düşük Karbonlu Enerji ve Çevre Koruma Özel Sergi Alanı'nda bir görevli, çevre dostu bir elektrik üretim sisteminin nasıl çalıştığını gösteriyor, 5 Kasım 2021. (Fotoğraf: Zhang Yuewi/Xinhua)

4. CIIE fuarında el işi eserler ve sanat eserleri için özel bir bölüm yer alıyor. Fuar katılımcılarının sanat eseri koleksiyonu ve antika eser satışlarına tercihli gümrük ve vergi uygulanması sayesinde, CIIE bu yıl ilk kez el işi ve sanat eserleri için özel bir sergi alanı ayırdı.

Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde düzenlenen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda (CIIE) avangart Japon sanatçı Yayoi Kusama'nın 2019 tarihinde yaptığı büyük balkabağını inceleyen bir ziyaretçi görülüyor, 5 Kasım 2021. (Fotoğraf: Zhang Yuwei/Xinhua)