Ekonomi

2022 Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? 

Emeklilerin bayram ikramiyeleri için bu yıl yeni bir artış gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün yapılacak kabine toplantısı sonrası yeni zamlı Ramazan ve Kur...

Abone Ol

Emeklilerin bayram ikramiyeleri için bu yıl yeni bir artış gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün yapılacak kabine toplantısı sonrası yeni zamlı Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini açıklaması bekleniyor. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiye tutarları geçen yıl bin liradan 1100 liraya çıkartılmıştı. Bugün kabine toplantısında konunun ele alınması ve karara bağlanması bekleniyor. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? İkramiyede artış olacak mı? İşte ayrıntılar...

KİMLER YARARLANACAK?

Ramazan Bayramı ikramiyesi 25-30 Nisan'da beklenirken; yeni emekliler de yararlanacak.

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek.

Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiye tutarları 1100 liraya çıkartılmıştı. Bu sene ise enflasyondaki hareketlilik, memur maaş zamları bu çerçeve üzerinden üzerinden düşünüldüğünde bu artışın 1500 TL ile 1750 TL arasında bir rakam olması bekleniyor.

RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bu yıl Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs'a denk geliyor.

Emekli bayram ikramiyesi yılda iki defa Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde ödeniyor. Dolayısıyla 2022 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi de, 2022 Ramazan Bayramı'nın ilk günü 2 Mayıs olacağı için ödemenin 25-30 Nisan tarihleri arasında yapılması bekleniyor.

Kurban Bayramı ikramiyesinin de 1-8 Temmuz'da ödeneceği tahmin ediliyor.

Mayıs ayı sonuna kadar emekli, dul ya da yetim aylığı bağlananlar da Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek. Mayıstan sonra temmuz sonuna kadar aylık bağlananlar ise Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanacak.