Filistin Ekonomi Bakanı: Filistin ekonomisi benzeri görülmemiş bir riskle karşı karşıya Filistin Ekonomi Bakanı: Filistin ekonomisi benzeri görülmemiş bir riskle karşı karşıya

"Yeni Başlangıç, Yeni Fırsatlar ve Yeni Başarılar" temalı dört günlük etkinlik, Kovid-19 pandemisinin etkisini azaltmak amacıyla hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak düzenlendi. Hunan eyaleti yönetiminin enformasyon ofisi Çarşamba günü yaptığı basın toplantısında, fuara katılan toplam 320 firmanın ürünlerini çevrimiçi sergilediğini ve fuar sırasında bir çevrimiçi alışveriş etkinliğinde 250 milyon yuan (yaklaşık 38,7 milyon ABD doları) değerinde ürün ticareti yapıldığını bildirdi.

Fuarın organizasyon komitesinden Shen Yumou yaptığı açıklamada, "Çin ve Afrika'dan tüm tarafların güçlü desteği ve aktif katılımıyla bu yılki fuarda verimli sonuçlar elde edildi. Bir dizi yeni işbirliği girişimi ilk kez başlatılırken, hem proje sözleşmeleri hem de miktarları ilk fuarda elde edilen rakamları aştı" dedi. İlk olarak 2019 yılında düzenlenen ve iki yılda bir gerçekleşen fuar, Çin ve Afrika ülkeleri arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin güçlendirilmesi açısından önemli bir platform oluşturuyor.

Editör: İRFAN KARSLI