Sağlık

Zambiyalı uzman, Kovid-19'la mücadelede Afrika'nın Çin'le ilişkilerini güçlendirmesini tavsiye etti

Zambiya Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyasal ve İdari Bilimler Bölümü'nde öğretim üyesi ve araştırmacı olan Siwale, Çin'in Afrika kıtasına daha fazla Kovid...

Abone Ol

Zambiya Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyasal ve İdari Bilimler Bölümü'nde öğretim üyesi ve araştırmacı olan Siwale, Çin'in Afrika kıtasına daha fazla Kovid-19 aşısı sağlama konusundaki istekliliğinin memnuniyetle kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Siwale, Perşembe günü bir röportajında, "Kovid-19'a ilişkin siyasal ilişkiler ve zorluklar, özellikle aşı üretme kapasitesine sahip olmayan gelişmekte olan ülkelerde son derece çetrefilli hale gelmiştir. Bu konuda Çin'le işbirliğimizi güçlendirmemiz gerekiyor, çünkü Çin pandemiyle mücadelede deneyime ve aşıya sahip" ifadelerini kullandı. Afrika ülkelerinin, Çin'in sağladığı aşıları alma konusunda tereddüt etmemesi gerektiğini dile getiren Siwale, kıtadaki mevcut aşı alım seviyelerinin endişe verici düzeyde olduğunu sözlerine ekledi.

Pandemiyle mücadelede Afrika kıtasına tıbbi gereçler sağlama konusunda Çin'in şu ana kadar yaptığı işlerden övgüyle bahseden Siwale, Afrika ülkelerinin, Çin'in sergilediği iyi niyetten yararlanması gerektiğini ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü, Afrika nüfusunun yüzde 4'ünden daha azının aşılandığını ve Afrika ülkelerine şu ana kadar 177 milyon doz aşı tedarik edildiğini açıklamıştı.