Sağlık

Zambiya, Kovid-19 ile mücadelede küresel dayanışma çağrısı yaptı

Basın açıklamasında, Zambiya Sağlık Bakanlığı Teknik Hizmetlerden Sorumlu Daimi Sekreteri Kennedy Malama'nın 74. Dünya Sağlık Asamblesi'nde yaptığı konuşmadaki sözlerine yer v...

Abone Ol

Basın açıklamasında, Zambiya Sağlık Bakanlığı Teknik Hizmetlerden Sorumlu Daimi Sekreteri Kennedy Malama'nın 74. Dünya Sağlık Asamblesi'nde yaptığı konuşmadaki sözlerine yer verildi. Malama, "Eğer dünya benzersiz bir dayanışma göstermez ve kimseyi geride bırakmamacasına hareket etmezse, pandemiyi yenme umudumuzun boş bir hayal olarak kalacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Zambiya'nın başkenti Lusaka'nın Chawama bölgesinde bulunan Regina Pacis Mahallesi Katolik kilisesinde ellerini yıkayan bir güvenlik görevlisiyle bir kilise müdavimi, 14 Şubat 2021. (Fotoğraf: Lillian Banda/Xinhua)

Zambiyalı yetkili, aşı, teşhis ve tedaviye eşit erişimi garanti eden iyi niyetli bir girişim olan Kovid-19 Araçlarına Erişim Hızlandırıcısı'na erişimin "aşı milliyetçiliği" tarafından zayıflatılmasının talihsiz bir durum olduğunu söyledi. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Kovid-19'un yıkıcı etkilerini engelleme çabalarını desteklemeleri için üyelere çağrıda bulunan ve DSÖ ile Afrika Birliği'nin pandemiyle mücadele için yaptığı işbirliğini öven Malama, uluslararası bir salgın antlaşması geliştirilmesi hususunda DSÖ'ye tam destek verdiklerini sözlerine ekledi.