AmazonAmazon Prime Video için yüksek bütçeli bir Yüzüklerin Efendisi dizisi geliştiriyor. The Hobbit ve LOTR üçlemesinden yüzyıllar sonra yaşananları konu alacak olan dizi, fragmanıyla büyük yankı uyandırdı. Tanıtım, kısa sürede 3 milyondan fazla izlendi.

Dizinin orijinal ismi The Lord of the Rings: The Rings of Power olacak. Ülkemizdeki ismi ise Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri olacak. Evrendeki İkinci Çağ döneminde geçecek. Yüzüklerin dövülmesi, Karanlık Lord Sauron'un yükselişi ve Númenor'un destansı hikayesi gibi İkinci Çağ'daki birçok önemli konuyu işleyecek.

Dizinin senaristleri JD Payne ve Patrick McKay Orta Dünya’yı konu olan Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri çekimlerinin Yeni Zelanda’da yapıldığını duyurdu. Senaristler Yeni Zelanda’yı seçme sebeplerini ‘’El değmemiş kıyıları, ormanları ve dağları olan, aynı zamanda birinci sınıf setlere, stüdyolara ve son derece yetenekli ve deneyimli zanaatkarlara ve diğer personele ev sahipliği yapan görkemli bir yer bulmamız gerektiğini biliyorduk’’ sözleriyle açıkladı.

Dizi, 2 Eylül 2022'de Amazon Prime Video üzerinden yayınlanacak.

17. “Çince Köprüsü” yarışması kültürel şenliğe dönüştü 17. “Çince Köprüsü” yarışması kültürel şenliğe dönüştü

Editör: İRFAN KARSLI