Sağlık

Yurt dışından gelen sporcu, Tokyo'da Kovid-19 kaptı

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi'nin Perşembe günü verdiği bilgiye göre, olimpiyat oyunları öncesinde yurt dışından gelen bir sporcunun Tokyo'ya geldikten sonra yapılan Kovid-...

Abone Ol

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi'nin Perşembe günü verdiği bilgiye göre, olimpiyat oyunları öncesinde yurt dışından gelen bir sporcunun Tokyo'ya geldikten sonra yapılan Kovid-19 testi pozitif çıktı. Japonya'nın devlete ait TV kanalı olan NHK'nın bildirdiğine göre komite, Çarşamba günü testi pozitif çıkan sporcunun kendini 14 günlüğüne karantinaya aldığını ve sporcuların konakladığı olimpiyat köyüne girmediğini söyledi.

Organizasyon komitesinin yönettiği bir tesiste kalan ya da böyle bir tesise gitmekte olan yurt dışından gelen bir sporcunun Kovid-19 testi ilk kez pozitif çıktı. Komite, sporcunun kimliği ve sağlık durumu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. AFP daha önce Japonya'da Brezilya olimpik judo takımına ev sahipliği yapan bir otelin sekiz çalışanının testinin pozitif çıktığını ve Rusya yedili ragbi takımından bir çalışanın da test sonucunun pozitif çıkmasının ardından hastaneye kaldırıldığını duyurmuştu.