Sağlık

Yunanistan'ın Mikonos adasında yeniden geceleri sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Yunanistan Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias'ın imzalı bir e-posta aracılığıyla paylaşılan basın açıklamasına göre, 17 Temmuz ve 26 Temmuz tarihle...

Abone Ol

Yunanistan Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias'ın imzalı bir e-posta aracılığıyla paylaşılan basın açıklamasına göre, 17 Temmuz ve 26 Temmuz tarihleri arasında geceleri uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı saat 01.00 ile 06.00 arasında geçerli olacak.

Dahası, adadaki kulüp ve barlarda gün boyu müzik çalmasına da Cumartesi öğleden sonradan 26 Temmuz'a kadar izin verilmeyecek. Santorini, Girit, Paros ve İos ile birlikte Mikonos'ta son birkaç günde Kovid-19 vakalarında dikkate değer bir artış yaşandı. Mikonos'ta 7 ila 14 Temmuz tarihleri arasında günlük vaka sayısı 77'den 318'e sıçradı. Bu son artış, kalabalık partilerin yanı sıra son derece bulaşıcı Delta varyantının ülke genelinde yayılmasına bağlanıyor.

Hardalias tarafından yapılan basın açıklamasında, şahsi ve iş yeri olmayan mekanlarda düzenlenecek etkinlikler için 20'den fazla kişinin bir araya gelmesinin ülke genelinde halen yasak olduğu belirtildi. Önlemleri ihlal edenler 200 bin euroya (236 bin ABD doları) varan para cezalarıyla karşı karşıya kalıyor.

Yunanistan, pandeminin başından beri iki defa ülke genelinde kapanma uyguladı. İkinci kapanma turizmin ve ekonominin diğer sektörlerinin yeniden açılması için bahardan itibaren kademeli olarak gevşetildi. Ülke genelinde günlük yeni vaka sayısı geçtiğimiz dört ayda ilk kez bu ay 3 bini aştı.