Gündem

Yunanistan'da Kovid-19 vaka sayısı 100.000'i aştı!

Ulusal Kamu Sağlığı Örgütü'ne (EODY) göre, Yunanistan'da ilk vakanın görüldüğü 26 Şubat tarihinden bu yana toplam enfeksiyon sayısı şu an itibarıyla 101.287 oldu.

Abone Ol

Ulusal Kamu Sağlığı Örgütü'ne (EODY) göre, Yunanistan'da ilk vakanın görüldüğü 26 Şubat tarihinden bu yana toplam enfeksiyon sayısı şu an itibarıyla 101.287 oldu.

Son 24 saatte 101 hastanın ölmesiyle pandemi başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 2.102'ye yükseldi. Şu an 607 hasta solunum cihazına bağlı ve son dokuz ayda 538 hasta iyileşerek yoğun bakım ünitelerinden taburcu edildi.

Yunanistan ulusal haber ajansı AMNA'nın, Cuma günü olağan basın toplantısında konuşan yetkililere dayandırdığı haberine göre, son birkaç gündür başkent Atina ile kuzeyde yer alan en büyük ikinci kent Selanik'teki günlük enfeksiyon oranlarında yaşanan düşüşe rağmen, ülke genelinde vaka sayılarındaki düşüş oranı beklentinin çok altında kaldı.

Yetkililere göre, ülkenin batısı başta olmak üzere bazı bölgelerde enfeksiyon oranlarında yeniden bir sıçrama yaşandı. Yunanistan genelindeki hastanelerde şu an (yüzde 25'i Selanik'te olmak üzere) 4.500 kişi tedavi görüyor ve toplam yatak kapasitesinin yüzde 88'i dolu.

Epidemiyolojik yükün hâlâ yüksek olduğu Yunanistan'ın kuzeyinde sağlık sisteminin üzerindeki artan baskıyı hafifletmeyi amaçlayan sağlık yetkilileri, Atina'daki yoğun bakım ünitelerine hasta transfer etmeye başladı.

Bu sonbaharda pandeminin ikinci dalgasını yaşayan Yunanistan virüsün yayılmasını kontrol altına alma çabalarının bir parçası olarak 7 Kasım'da yeni karantina kısıtlamalarını uygulamaya koymuştu.

Yunanistan hükümeti Perşembe günü yaptığı açıklamada, 30 Kasım'da sona ermesi planlanan karantina kısıtlamalarının 7 Aralık'a kadar uzatılacağını duyurdu.