Sağlık

Yenidoğan Yemenli yapışık ikizlerin durumu ciddiyetini koruyor

Yemen'in başkenti Sana'da yenidoğan yapışık ikizler, buradaki doktorların ayırma ameliyatı için yeterli donanıma sahip olmaması nedeniyle ciddi tehditlerle karşı karşıya. Dokt...

Abone Ol

Yemen'in başkenti Sana'da yenidoğan yapışık ikizler, buradaki doktorların ayırma ameliyatı için yeterli donanıma sahip olmaması nedeniyle ciddi tehditlerle karşı karşıya. Doktorlar, Perşembe günü doğan ikizlerin mümkün olan en kısa sürede yurtdışına gönderilmesi gerektiğini söyledi. Doktorlar, savaştan büyük zarar gören ülkede hamile kadınlar doğum öncesi testlerden giderek daha az geçtiği için son yıllarda doğum kusurlarında artış görüldüğünü belirtti.

Yemen'in başkenti Sana'daki bir hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bir doktor yapışık ikizlerin röntgen filmine bakıyor, 17 Eylül 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)
Yemen'in başkenti Sana'daki bir hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde sağlık çalışanları yapışık ikizleri kontrol ediyor, 17 Eylül 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)
Yemen'in başkenti Sana'daki bir hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bir hemşire yapışık ikizleri kontrol ediyor, 17 Eylül 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)
Yemen'in başkenti Sana'daki bir hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki yapışık ikizler bir kuvözde yatıyor, 17 Eylül 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)