Sağlık

Yeni Zelanda ulusal havayolu şirketi, uluslararası yolcular için 'aşı yoksa uçuş da yok' diyecek

Air New Zealand CEO'su Greg Foran, Pazar günü yaptığı açıklamada, "Dünya ile yeniden bağlantıya geçmeye hazırlanıyoruz ve müşterilerimize uçuşlar başladığında, hazır olmaları...

Abone Ol

Air New Zealand CEO'su Greg Foran, Pazar günü yaptığı açıklamada, "Dünya ile yeniden bağlantıya geçmeye hazırlanıyoruz ve müşterilerimize uçuşlar başladığında, hazır olmaları için neler yapmaları gerektiğini bildiriyoruz" dedi. Air New Zealand'ın aşı zorunluluğu uygulaması, Air New Zealand havayoluna ait uçaklarla Yeni Zelanda'ya gelen veya giden 18 yaş ve üstü tüm yolcular için geçerli olacak. Aşı olmayan yolculardan, aşı olmanın kendileri için tıbbi nedenlerden dolayı uygun olmadığına dair kanıt sunmaları istenecek.

Foran, "Kovid-19'a karşı aşılanmak, uluslararası seyahatlerin yeni gerçeği. Yerli halkın ziyaret etmek istediği pek çok yer, aşı olmayan yolculara zaten kapalı. Ne kadar çabuk aşı olursak, yerli halkı New York, Vancouver ve Narita gibi yerlere o kadar çabuk uçurabiliriz" dedi.

CEO, "Hem müşterilerimizden hem de çalışanlarımızdan bu tedbirin kendileri için önemli olduğunu duyuyoruz. Söz konusu tedbire ilişkin karar, çalışanlarımızla yakın zamanda yaptığımız istişarelerde açık ve net bir şekilde ortaya çıktı ve onları korumak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Uluslararası uçuşlarda aşılanmanın zorunlu kılınması, hem müşterilere hem de çalışanlara, uçaktaki herkesin kendileri gibi aynı sağlık gereklerini yerine getirdiği konusunda gönül rahatlığı verecek"diye konuştu. Bu gereklerin uygulanması, havayolu şirketinin Yeni Zelanda'yı güvende tutmak için almış olduğu diğer önlemlerle beraber sağlanacak.