BEİJİNG, 5 Ocak (Xinhua) Bir sivil toplum ödülü olan Xplorer Ödülleri 2018 yılında, Tencent Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ma Huateng tarafından çok sayıda bilim insanıyla birlikte başlatıldı. Ödüller, Çin ana karası, Hong Kong ve Makao merkezli olarak temel bilimler ve ileri teknoloji alanlarında araştırmalar yapan 45 yaş ve altı bilim profesyonellerini tam zamanlı olarak desteklemeyi amaçlıyor.

Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

Tencent'ten yapılan açıklamada, yeni bir ödül kategorisinin eklenmesinin amacının "insanların sağlığını iyileştirmek ve tıp bilimi alanında temel sorunları çözmek için araştırma yapılmasının teşvik edilmesi" olduğu kaydedildi. Yeni kategoride, bilim insanları temel tıp, klinik tıp, eczacılık, halk sağlığı ve biyomedikal mühendisliği gibi alanlara katkılarından dolayı ödüllendirilecek. Yeni kategorinin eklenmesine rağmen, yıllık 50 kişilik ödül kontenjanı değişmedi. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, kazananların her birine beş yıl boyunca toplam 3 milyon yuan (yaklaşık 470.700 ABD doları) verilecek. Ödüle aday gösterme ve başvurular 15 Nisan'a kadar yapılabilecek ve kazananlar listesi Eylül ayında açıklanacak.

Editör: İRFAN KARSLI