Bilim ve teknoloji

Xinjiang'dan yapılan elektrik nakli 400 milyar kilovat-saatin üzerine çıktı

Merkezin verdiği bilgiye göre, bu elektriğin yaklaşık yüzde 27'si yeni enerji kaynakları tarafından üretildi. Rüzgar ve güneş enerjisi de dahil olmak üzere enerji kaynakları a...

Abone Ol

Merkezin verdiği bilgiye göre, bu elektriğin yaklaşık yüzde 27'si yeni enerji kaynakları tarafından üretildi. Rüzgar ve güneş enerjisi de dahil olmak üzere enerji kaynakları açısından zengin olan Xinjiang, ihtiyacının üzerinde enerji üretim kapasitesine sahip. Xinjiang, son yıllarda inşa edilen enerji nakil kanalları sayesinde an itibarıyla Çin'in diğer 20 bölgesine elektrik sağlıyor.

Bölgedeki ilk nakil kanalı 3 Kasım 2010'da faaliyete alınmıştı. Xinjiang'ın 2010'da 3 milyar kilovat-saat olan yıllık nakil kapasitesi, 2020 yılında 100 milyar kilovat- saatin üzerine çıktı. Ocak 2020 ve Mayıs 2021 tarihleri arasında bölgeden ülkenin diğer bölümlerine nakledilen elektriğin miktarı 153,8 milyar kilovat-saate ulaştı. Merkezin verdiği bilgiye göre nakledilen elektrik, standart kömür tüketimini günlük 90 bin ton, karbondioksit emisyonunu ise günlük 250 bin ton azalttı.