Bilim ve teknoloji

Xinjiang'daki hastalara 5G teknolojisi ile uzaktan göz ameliyatı yapıldı

Peking Union Tıp Fakültesi Hastanesi (PUMCH) Göz Hekimliği Bölümü Direktörü Chen Youxin, Xinjiang'ın Tumxuk kentinde yerel bir hastanenin gönderdiği göz dibi fotoğraflarını al...

Abone Ol

Peking Union Tıp Fakültesi Hastanesi (PUMCH) Göz Hekimliği Bölümü Direktörü Chen Youxin, Xinjiang'ın Tumxuk kentinde yerel bir hastanenin gönderdiği göz dibi fotoğraflarını aldıktan sonra, iki ileri yaşlı Uygur da dahil olmak üzere üç hastaya özel ameliyat programı hazırladı. Yazılım yardımıyla, ameliyat programları 5G teknolojisi ile gönderildi ve otomatik bir cihaz, programlara dayanarak Cuma günü lazer ameliyatlarını gerçekleştirdi.

Chen, "Ameliyatlar çok başarılı geçti" dedi. Çin'de profesyonel göz doktoru eksikliği olduğuna işaret eden Chen, 5G ve tıbbi yapay zeka teknolojisiyle, yerel doktorların temel eğitim aldıkları ve uzmanlar tarafından uzaktan yönlendirildikleri sürece hastaları tedavi edebileceklerini belirtti. Chen, Peking Union Tıp Fakültesi Hastanesi'nin, Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi merkezi Urumqi'deki bir hastanede alt merkez kurarak, Xinjiang'daki hastalara daha fazla görüntüleme teşhisi hizmeti ve yerel doktorlara daha fazla eğitim sağladığını sözlerine ekledi.