BEİJİNG, 11 Mart (Xinhua) -- Mesajda Xi, Çin ve Güney Kore'nin yakın komşular ve işbirliği halindeki önemli ortaklar olduğunu kaydetti.

Xi, Çin ile Güney Kore diplomatik ilişkilerinin kurulmasından bu yana ikili ilişkilerin hızla arttığını, iki ülkeye somut fayda getirdiğini, bölge ve dünya barışını, istikrarını, kalkınmasını ve refahını geliştirmeye yönelik olumlu katkılar sağladığını söyledi.
Xi ayrıca, bu yılın iki taraf arasındaki diplomatik ilişkilerin 30. yıl dönümü olduğunu ve bunun ikili ilişkiler için büyük önem taşıdığını söyledi.

Xi Jinping, Çin'in ikili diplomatik ilişkilerin kurulmasının özgün amacını sürdürmeye, Güney Kore ile dostça işbirliğini derinleştirmeye ve iki ülke arasındaki işbirliğine odaklanan stratejik ortaklığının her iki ülkenin ve halklarının yararına istikrarlı ve sürekli ilerlemesini teşvik etmeye istekli olduğunu da sözlerine ekledi.

Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizleri hedef alan saldırıda ölü sayısı 37'ye çıktı Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizleri hedef alan saldırıda ölü sayısı 37'ye çıktı

Editör: İRFAN KARSLI