HANOİ, 6 Aralık (Xinhua) Pazartesi günü yayınlanan Hanoi Eğitim ve Öğretim Departmanı'nın yeni talimatı uyarınca sadece 12. sınıf öğrencileri okula dönebilecek ve bunların yüzde 50'si Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri; kalanları ise Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri yüz yüze eğitim alabilecek. Daha önce 3 Aralık'ta duyurulan ve yedi aydır kapalı tutulan 10. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencisi bulunan düşük riskli bölgelerdeki tüm liselerin şehir yönetimi tarafından Pazartesi gününden itibaren açılmasını öngören plan ise iptal edildi.

Kentin dış mahallelerindeki Kovid-19 riskinin düşük olduğu bölgelerde yaşayan ve Kasım ayından bu yana okullara geri dönmesine izin verilen dokuzuncu sınıf öğrencileri hariç diğer kademedeki öğrenciler ise çevrimiçi eğitime devam edecek ve kreşler kapalı kalacak. Hanoi belediyesinin hastalık kontrol merkezine göre, başkentte geçen hafta her gün ortalama 450 Kovid-19 vakası kayıtlara geçerken, sayılar tüm zamanların rekorunu kırmayı sürdürüyor. Yerel medya kuruluşu Vietnam News'a göre, başkentin 30 bölgesi ve bir kasabasında toplam 2 milyondan fazla öğrenciye sahip yaklaşık 3.000 okul bulunuyor. Hanoi, okula dönmelerini sağlamak için 12-17 yaş arası çocukların aşılanmasını hızlandırdı.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Editör: İRFAN KARSLI