SHİJİAZHUANG, 6 Aralık (Xinhua) Bu araçlar, Olimpiyatlar sırasında toplu taşıma ve lojistik amaçlı kullanılacak. Zhangjiakou kentinin Hidrojen ve Yenilenebilir Enerji Enstitüsü'ne göre hidrojenle çalışan bir otobüs, karbondioksit emisyonunu 10.000 km'de 11,8 ton azaltabiliyor. Ayrıca hidrojenle çalışan otobüsler eksi 20 santigrat derecede sorunsuz çalışabiliyor ve bu otobüslerin emniyet ve güvenilirlikleri kanıtlanmış durumda.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Zhangjiakou'da halihazırda şehir içinde 9 hatta sefer yapan ve hidrojen yakıt piliyle çalışan 444 adet otobüs bulunuyor. Bu otobüsler şimdiye dek toplam 21 milyon km'den fazla yol kat etti ve 62 milyonun üzerinde yolcu taşıdı. Olimpiyatların ortak ev sahipliğini yapacak olan Zhangjiakou şehrinde hidrojenle çalışan araçların çalışmasını güvence altına alabilecek 2 hidrojen üretim tesisi ve 8 hidrojen dolum istasyonu bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI