2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

HANOİ, 9 Eylül (Xinhua) -- Vietnam'ın kuzeyindeki dağlık bölgelerde etkili olan süper tayfun Yagi nedeniyle en az 21 kişi öldü, 229 kişi de yaralandı.

Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı'nın Pazar akşamı yaptığı açıklamaya göre, Hai Duong kentinde, başkent Hanoi'de, Yen Bai ve Lang Son eyaletlerinde 1'er kişi, kıyı eyaleti Quang Ninh'de 5, Hai Phong kentinde 2, Hoa Binh eyaletinde ise 4 kişi tayfunda hayatını kaybetti.

Lao Cai eyaletinde ise 6 kişi Pazar günü öğle saatlerinde Sa Pa Kasabasında meydana gelen heyelanda toprak altında kalarak hayatını kaybetti.

Vietnam'ın başkenti Hanoi'de tayfun nedeniyle devrilen ağaçlar, 8 Eylül 2024. (Fotoğraf: VNA/Dağıtım Xinhua aracılığıyla)

Dört evde 26 kişinin yaşadığı Muong Hoa komününde etkili olan şiddetli yağmur sırasında 20 metre yüksekliğindeki bir tepe saat 13.00'te aniden çöktü.

9 kişi kaçmayı başardı ancak 17 kişi çamur selinin ve çöken evlerin altında kaldı.

Yerel medyanın bildirdiğine göre, saat 15.30 itibarıyla aralarında 68 yaşında bir kadın ve iki bebeğin de bulunduğu 6 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Vietnam Genel İstatistik Ofisi'ne göre bu yılın ilk sekiz ayında Vietnam'da başta sel ve toprak kaymaları olmak üzere meydana gelen doğal afetlerde 147 kişi öldü veya kayıp durumda. 104 kişi ise yaralandı. 

Kaynak: rss