2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

HARTUM, 9 Eylül (Xinhua) -- Sudan'ın iç kesimindeki Sinnar şehrine paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri tarafından düzenlenen saldırıda 20'den fazla sivil hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı. Yerel gönüllülerden oluşan Sinnar Gençlik Buluşması adlı grup, Hızlı Destek Kuvvetleri'nin Pazar günü Sinnar pazarını ve El-Muvazzafin mahallesini "ayrım gözetmeksizin" bombaladığını bildirdi. Sudanlı Doktorlar Ağı adlı sivil toplum kuruluşu ise Hızlı Destek Kuvvetleri'nin Sinnar pazarını topçu ateşine tutması sonucu 21 kişinin öldüğünü, 70'ten fazla kişinin ise yaralandığını bildirerek, saldırıyı silahsız sivillere yönelik bir "katliam" olarak nitelendirdi.

Hızlı Destek Kuvvetleri saldırıya ilişkin henüz bir yorum yapmadı. Haziran'dan bu yana başkent Singa da dahil olmak üzere Sinnar eyaletinin büyük bölümü Hızlı Destek Kuvvetleri'nin, eyaletin doğu kesimi ise Sudan Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolü altında bulunuyor. Uluslararası Göç Örgütü, Sinnar'daki çatışmalar nedeniyle 725.000'den fazla insanın yerinden edildiğini tahmin ediyor. Sudan'da 15 Nisan 2023'ten bu yana Sudan Silahlı Kuvvetleri ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasında yaşanan kanlı çatışmalarda en az 16.650 kişi hayatını kaybetti. BM'nin son verilerine göre, Sudan'da tahminen 10,7 milyon kişi ülke içinde yerinden edilmiş, yaklaşık 2,2 milyon kişi de komşu ülkelere sığınmış durumda.

Kaynak: rss