Çin'in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nden bir sanatçı, resme yeni bir biçim getirdi. Azgul Ghupur yıllardır deri üzerine resim yapmaya çalışıyor. Yıllarca süren çabalardan sonra, bu yeni sanat biçimi giderek daha fazla insan tarafından tanındı ve beğenildi.

AZGUL GHUPUR, Urumqi'deki Guiji sanat kreasyon ekibinin lideri

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

"Merhaba, benim adım Azgul Ghupur. Urumqi'deki Guiji sanat kreasyon ekibinin başkanıyım. Biz deri üzerine resim yapmaya odaklanan bir ekibiz.

2008 yılında ata binerken aklıma aniden bir fikir geldi. Deri üzerine çizim yapabilseydim nasıl bir etkisi olurdu? Bu yüzden deri üzerine resim yapmayı denemeye başladım. Bunca yıldır yaratma konusunda ısrar etmemize rağmen ummadığım bir şey gerçekleşti ve 2015 yılında memleketime döndükten sonra bunu kariyerim olarak benimsedim. Yıllarca süren sıkı çalışmanın ardından, şimdi bazı başarılarımız var. Küçük bir ekip olmamıza rağmen, topluma yeni bir sanat biçimini tanıtmanın bizim için büyük bir onur olduğunu düşünüyorum. Ayrıca eserlerimiz yurt içinde ve yurt dışında birçok sergide yer aldı.

Girişimcilik yolumuz kolay olmasa da, böyle hevesli bir genç grupla yola devam ediyoruz. Bir aile gibiyiz. Ayrıca bu yeni sanat biçiminin daha da ileri gidebileceğini, daha büyük bir aşamaya geçebileceğini umuyoruz."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Urumqi'den bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu