Shanghai'ın geçici Kovid-19 hastanesinde kalan bir hasta, Bay LAN: 

"Saat sabahın beşi ve hastanenin içi hala karanlık. İlk uyananlar yüzlerini yıkamaya ve dişlerini fırçalamaya başlıyor.

Sabah 06.30 kahvaltı vakti. Gönüllüler yiyecek dağıtımına yardım ediyor. Bugünün kahvaltısı dünküyle aynı: sebzeli çörek, yumurta ve süt.

Saat 7'den sonra hemşireler nükleik asit test tüplerini dağıtmaya başlıyor. Test iki gün üst üste negatif çıkarsa, bir daha test yapılmasına gerek yok. Neyse ki, gün geçtikçe test yapılması gereken hasta sayısı azalıyor.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Sabah 8'de nöbetçi doktorlar her hastanın yatağına geliyor. Burada hastaların sabah akşam kendilerine verilen kodu tarayarak çevrimiçi bir konsültasyon platformuna giriş yapmaları ve en son bilgilerini kaydetmeleri gerekiyor.

Saat 9'da çocuklar çevrimiçi ders alıyor ve birlikte oyun oynuyor. Yetişkinler TV izliyor veya çevrimiçi çalışıyor. Yaşlılar genellikle dinlenmek için sohbet ediyor veya yatıyor. Öğle yemeğinde, iki et yemeği ve iki sebze yemeği oluyor.

Öğlen 2'den sonra, çocuklar yine çevrimiçi ders alıyor. Akşam 5'te gönüllüler yeniden iş başında. Akşam yemeği zamanı.

Akşamları hemşireler yemek sonrası egzersizi yaptırıyor. Buradaki hastalar zamanla birbirlerini tanıdı ve arkadaş oldu. Birlikte şarkı söyleyip dans ediyorlar.

Akşam 7 civarında, birkaç polis memuru geçici hastanedeki hemşire odasına geliyor. Onlar da beyaz koruyucu giysiler giyiyor, tek farkları arkalarında "polis" yazan bir etiket. Sorumlu kişiyle görüşüyor ve günlük işleri soruyorlar.

Saat 9'da hastanedeki radyoda tekrar müzik çalıyor ve insanlar ritme göre dans etmeye başlıyor. Ahenkli bir atmosfer var.

Saat 10'dan sonra ışıklar kapatılıyor. İnsanlar yıkanmak ve yataklarına dönmek için acele ediyor. Bazıları uyuyor, bazıları ise cep telefonlarına bakıyor. Günün sonu geldi. Yarın hastaneye yeni bir grup hasta gelecek."

Çin'in geçici Kovid-19 hastanelerinde genellikle hafif vakalar ya da asemptomatik taşıyıcılar kalıyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Çin'in Shanghai kentinden bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu