Dijital teknoloji sayesinde dağlar artık dış dünyadan soyutlanma anlamına gelmiyor. Dijital teknoloji, Çin'in güneybatısında bulunan Guizhou eyaletindeki dağlık alanda yaşayan köylüleri kamu hizmeti için yol kat etmekten kurtardı.

Guizhou eyaletindeki küçük bir köy olan Shaoxi'deki köylüler, her evin kapısının üzerinde bulunan "dijital kapı levhaları"ndaki karekodu taratarak devlet hizmetlerine internet üzerinden ulaşabiliyor.

YU GUANGXİU, Shaoxi Köy Komitesi Müdür Yardımcısı:

"İndirmeden doğrudan WeChat üzerinden tarayabilirsiniz."

HE Lİ, Shaoxi köyü yerlisi:

ABD'nin Georgia eyaletinde liseye silahlı saldırı düzenleyen şüpheli mahkemeye çıkarıldı ABD'nin Georgia eyaletinde liseye silahlı saldırı düzenleyen şüpheli mahkemeye çıkarıldı

"Gece yarısı atıştırmalık barım için işletme ruhsatı başvurusunda bulunacağım. Artık bu, çevrimiçi platform üzerinden çok uygun, zaman kazandıran ve enerji tasarrufu sağlayan bir işlem."

YU GUANGXİU, Shaoxi Köy Komitesi Müdür Yardımcısı:

"Başvurularını yaptıktan sonra en kısa zamanda bunları platformda kontrol edip işleme alabiliyoruz."

Hükümetin kamu hizmetlerine kolay erişim olanağı sunan dijital teknoloji, köylülere ürünleriyle ilgili dağların ötesinde daha geniş bir pazar keşfetmek için de olanak sağlıyor.

 YU GUANGXİU, Shaoxi Köy Komitesi Müdür Yardımcısı:

"Tarım ürünlerinizle ilgili bilgileri yüklerseniz, dışarıdaki müşteriler doğrudan çevrimiçi arama yapabilir ve ürünlerinizi satın alabilir."

Dijital teknolojinin kullanılması yerel yetkililerin iş yükünü de azalttı.

WAN JİJUN, Guizhou eyaletinin Yuqing ilçesinde bulunan Baini kasabası Parti Komitesi Üyesi:

"İstatistik yaparken bilgi toplamak için kapı kapı dolaşmamıza gerek yok. Dijital kapı levhaları sayesinde bilgileri ofisten toplayabiliyoruz. Kırsal kesimde dijital teknolojinin gelişimini, kentler ve köyler arasındaki kalkınmada farkını azaltabileceği için destekliyoruz. Dijital teknoloji, veri transferi sayesinde köylüleri yol kat etme zahmetinden kurtarıyor."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Guizhou'dan bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu