2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale yükseldi 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale yükseldi
https://www.youtube.com/embed/wvbUIpChDVg
Tibet siyah çömlekleri, Çin'in kuzeybatısındaki Qinhai eyaletinde bulunan Yushu kentinin Nangqian ilçesinde geleneksel bir el sanatı ve ülkenin devlet düzeyindeki somut olmayan kültürel miras listesinde yer alıyor.
Gelenekselleşmiş bu çömlek yapım tekniklerinin mirasçısı olan 44 yaşındaki Baima Chogar siyah çömlek kaplar yapmanın yanı sıra bu özgün çömlekçilik tekniklerini dünyanın dört bir yanından ziyaretçilere sergilemekle meşgul.
Çin, etnik azınlıkların somut olmayan kültürel mirasının korunmasını desteklemek için çeşitli yöntemler kullanmaya başladı.
JAMCAİ SAMBAO, Yerel turizm yetkilisi:
"Tibet siyah çömlekçilik tekniklerinin dışarıya açık olmayan mirası, son yıllarda daha dışa açık hale geldi. Tibet siyah çömleği yapmak için gereken beceriler nesillerce aktarıldı ve iyi şekilde korundu."
Hükümetin desteğiyle birlikte Baima Chogar'ın atölyesi, 1.700'den fazla çırağa çömlek yapımı dersleri sunan ulusal bir Tibet siyah çömleği gösteri üssü haline geldi.
Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Yushu'dan bildiriyor.
Editör: İRFAN KARSLI