Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) 20. Ulusal Kongresinde Pazar günü açıkladığı Çin'in modernizasyon rotasını çizen rapor, tüm dünyanın dikkatini çekti.

Uluslararası gözlemciler, Çin'in dünya barışı ve ortak refah ile ilgili raporda belirtilen taahhütlerine dikkat çekerek, küresel toplumun geleceğinin daha iyi olması için Çin'in daha fazla katkıda bulunacağına duydukları güveni dile getirdi.

Raporda, Çin'in yeni bir kalkınma modeli yaratmayı hızlandıracağı ve yüksek kaliteli kalkınma için çalışacağı belirtildi.

ROBERT LAWRENCE KUHN, Kuhn Vakfı Başkanı:

"Raporun temel unsuru, Çin'in modernleşmeye giden yolda, yüksek kaliteli kalkınma ve Güzel bir Çin Girişimi için ülke içinde neler yaptığını vurguluyor.

Ortak refahın ve Güzel Çin'in altını çizerek, modernizasyona giden yolda çok dengeli bir model oluşturuyorsunuz.

Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti

Çin modernleşme yolunu sadece kendisi için geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda bu yolu diğer ülkeler için yeni bir modernleşme yolu olarak sunuyor."

Rapora göre, Çin'i her açıdan modern sosyalist bir ülke haline getirmek için doğaya saygı göstermek, ona adapte olmak ve doğayı korumak şart.

ALİSTAİR MİCHİE, İngiliz Doğu Asya Konseyi Genel Sekreteri:

"ÇKP, çevre sorunları ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik dünyanın herhangi bir ülkesinden daha entegre ve en koordineli politikalara sahip. Bunun partinin sürekli adapte olma ve yenilik yapma becerisinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu özelliklerin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini bekliyorum."

Raporda ayrıca, Çin'in ortak bir geleceğe sahip insan topluluğunu desteklemeye kararlı olduğu belirtildi.

JOSEPH MATTHEWS, Punom Pen'deki BELTEI Uluslararası Üniversitesinde Kıdemli Öğretim Görevlisi:

"Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nden ortak bir geleceğe sahip küresel bir toplum inşa etme vizyonuna kadar Çin, hem Asya hem de dünya üzerinde dönüştürücü bir etkisi olan küresel kalkınma için net bir yol haritası hazırladı."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Beijing'den bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu