Bir İtalyan uzman, dünya yükselen fiyatların, azalan gıda kaynaklarının ve Ukrayna krizinin yarattığı belirsizliğin neden olduğu ekonomik zorluklardan kurtulmaya çalışırken, Çin'in güçlenen ekonomik toparlanmasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

ANTONIO MAJOCCHI, LUISS Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bölümünde Profesör

"Çin dünyada önemli bir oyuncu. Ve eğer Çin'in büyümesi yavaşlarsa bu herkes için sorun olur. Eğer Çin'in büyümesi artarsa bu herkes için iyi haber olur. Bu gerçekten önemli. Dolayısıyla Çin'den gelen herhangi bir iyi haber, dünyadaki tüm ekonomiler için, özellikle de büyük ihracatçılar olan İtalya ve Almanya gibi ekonomiler için bir şekilde iyi haber. Üstelik tüm Avrupa diyebilirim, çünkü Avrupa ekonomisi ihracatta güçlü bir büyümeye dayanıyor ve Çin ekonomisi ekonominin geri kalanı için etki açısından çok önemli bir rol (oynuyor)."

Çin'den gelen son haberler olumlu.

Ülkenin Ulusal İstatistik Bürosu'na (NBS) göre, Temmuz ayında tüketim mallarının perakende satışları, Haziran ayındaki yüzde 3,1'lik artışın ardından bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,7 arttı.

NBS, Çin ekonomisinin Temmuz ayında "giderek artan daha karmaşık ve zorlu uluslararası ortamın yanı sıra ülke içinde sık ve dağınık Kovid-19 salgınlarına" rağmen "iyileşme ivmesini sürdürdüğünü" bildirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında 17 Filistinli hayatını kaybetti İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında 17 Filistinli hayatını kaybetti

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Roma'dan bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu