Pakistanlı yetkililer yakın geçmişte yaptıkları açıklamada, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) kapsamındaki enerji projelerinin Pakistan'ın ciddi enerji sıkıntılarını hafifletmesine ve yenilenebilir enerji hedeflerini desteklemesine destek olduğunu söyledi.

İran yeni yaptırımlar nedeniyle Batılı ülkeleri kınadı İran yeni yaptırımlar nedeniyle Batılı ülkeleri kınadı

KHURRAM DASTGIR KHAN, Pakistan Enerji Bakanı: 

"Pakistan'da büyük ölçüde enerji sıkıntısı vardı. 18 saatlik elektrik kesintileri oluyordu, neyse ki bunlar artık tekrarlanmıyor. Bu yaz zordu, ancak 2013 kadar değildi. Gerçekten zor zamanlarda, kimse yardıma gelmedi; bir tek Çin geldi. Bu da kendi gerçeğimizi çıkarmamız gereken bir olgu. İşte CPEC'in varlık nedeni bu. Bu yüzden Çinli şirketler burada. 2016'da, durum istikrar kazanmaya başladığında, tüm Batı aniden Pakistan'ı keşfetti; Çin'e çok şey verdiniz (diyorlar) ve böyle devam ediyor. Ama gerçek şu ki 2013 ile 2016 arasında, sadece Çin her koşulda stratejik ortağımızdı, bu onun bir ortak olduğunu kanıtladı, başkasının değil. Gerçek budur."

MUSHAHID HUSSAIN SYED, Pakistan Senatosu Dış İlişkiler Daimi Komitesi Başkanı:

"Temiz enerjiye, yenilenebilir enerjiye duyulan ihtiyacın son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Altyapı enerjisiyle başlayan ve şimdi ikinci çok önemli aşamaya geçen Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru aracılığıyla Pakistan'a verdiği destek için, Çin'e bir kez daha minnetlerimizi sunuyoruz."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri İslamabad'dan bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu