2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti 2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti

KARAKAS, 11 Eylül (Xinhua) -- Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, uluslararası anti-faşizm kongresinin açılışını yaptı. Faşizm, neofaşizm ve benzeri söylemlere karşı bir dünya kongresi niteliğinde olan uluslararası anti-faşizm kongresinin açılışı, 95 ülkeden delegelerin katılımıyla gerçekleşti. Rodriguez, Karakas Kongre Merkezi'nde Salı günü yaptığı açılış konuşmasında, "Faşizme karşı tek bir akıl, tek bir ruh olarak birleşmeli ve kollarını bu gezegene yaymasına izin vermemeliyiz" dedi.

Faşizmin "gezegenin karşı karşıya olduğu en ciddi tehdit olduğu" uyarısında bulunan başkan yardımcısı, insanlığın buna karşı savunulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca aşırı sağcıları Venezuela hükümetine yönelik tehditlerinden dolayı eleştiren Rodriguez, onları ülkenin son başkanlık seçimlerini baltalamaya çalışmakla suçladı. Açılışa katılan Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil de kongrenin Şili'deki 1973 darbesinin kurbanlarına saygı duruşu niteliğinde olduğunu söyledi.

Kaynak: rss