KARAKAS, 6 Eylül (Xinhua) -- Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, 28 Temmuz başkanlık seçimlerinin ardından işlendiği iddia edilen bir dizi suçtan dolayı eski muhalif başkan adayı Edmundo Gonzalez Urrutia hakkında çıkarılan tutuklama kararını onayladı. Saab Perşembe günü basına yaptığı açıklamada, "Tutuklama kararı yürürlüğe girdi. Kararın anayasa ve yasalar çerçevesinde uygulanması gerek" diye konuştu.

Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi

Başsavcı, eski adayın mahkeme çağrısına uymadığını belirtti. Gonzalez Urrutia'nın avukatı Jose Vicente Haro ile görüşen başsavcı, avukatın müvekkiline başsavcılığın çağrısına uymasını tavsiye ettiğini, ancak Gonzalez'in hukuk ekibi dışında kalan kişilerden çağrıya uymaması yönünde baskı gördüğünü söyledi. Saab, Gonzalez Urrutia tarafından yayımlanan bir mektuba atıfta bulunarak, eski adayın bu mektupta ifade vermesi ve kanıt sunması gereken merci olan başsavcılığın görev ve yetkisini tanıdığını ve seçimlere ilişkin oy kayıtlarını gösterdiğini iddia eden bir internet sitesiyle arasına mesafe koyduğunu ifade etti.

Saab, "Eğer başsavcılığı devletin bir kurumu olarak tanıyorsanız, hukukun üstünlüğünün garantörü olan bu mercinin çağrısına uymalı ve savunmanızı yapmalısınız" dedi. Gonzalez söz konusu mektubunda, mahkeme celplerini görmezden gelmesinin nedenlerinden biri olarak "Bu tür bir celbin dayanaktan yoksun olmasını" göstermişti.

Kaynak: rss