NEW YORK, 16 Mart (Xinhua) -- New York Post gazetesinin Salı günü bildirdiğine göre ABD'li uzmanlar, özellikle şu anda kalabalık olan sahil kesiminde maskesiz şekilde açık alanlarda bulunmaları halinde, güneş arayan eğlence düşkünlerini koronavirüs ve grip gibi solunum yolu hastalıklarından korunamayacakları konusunda uyardı.

Güney Florida Üniversitesi'nden Halk Sağlığı Doçenti Jill Roberts, Tampa Körfezi'nde ABC'ye bağlı WFTS televizyon kanalına verdiği demeçte, "Şu anda benim verebileceğim mesaj, Kovid'in ortadan kalkmadığı" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Florida eyaletinde Cocoa Plajı'nda hoşça vakit geçiren insanlar, 28 Mayıs 2020. (Fotoğraf: Ting Shen/Xinhua)

Kar amacı gütmeyen CovidActNow.org tarafından derlenen epidemiyolojik verilere göre ABD'de geçen hafta günlük ortalama yaklaşık 37.000 yeni Kovid-19 vakası görüldü. Florida, Kuzey ve Güney Carolina, Virginia, New Jersey ve Kaliforniya gibi kıyı eyaletlerinde yaşayan insanlar şu anda orta ila yüksek Kovid-19 riskiyle karşı karşıya.

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

Haberde, "Genel olarak hastalıktan kaynaklanan ölümler ve hastaneye yatışlar ülkede düşüş gösteriyor, ancak bazı uzmanlar maske zorunluluğunun kaldırılmasıyla bu sayıların tekrar yükselmesini bekliyor. Ayrıca Omicron'un 'gizli' alt varyantı BA.2 hem yurtdışında hem de ABD'de endişeye neden oluyor" ifadeleri kullanıldı.

Roberts, Tampa Bay Times gazetesinde yakın zamanda çıkan bir habere göre bu baharda 570.000 öğrencinin akın etmesi beklenen Florida plajlarına atıfla, "Bu yıl için iyi haber, Omicron dalgasının gerçekten düşüşe geçmiş olması. Kötü haberse, tamamen kaybolmadı ve aslında bizim bölgemizde önemli düzeyde bulaşıcılık gösteriyor" diye konuştu.

Editör: İRFAN KARSLI