BEYRUT, 17 Mart (Xinhua) -- Lübnan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Aoun, BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina Muhammed ile Baabda Sarayı'nda yaptığı görüşmede, "Lübnan, 2011'den bu yana Suriyelilerin yerinden edilmesinin yansımalarından büyük zarar gördü ve büyük mali yüklerin hafifletilmesine katkıda bulunacak acil uluslararası yardıma şiddetle ihtiyacı var" dedi. Aoun, Lübnan'ın sadece insani yardıma değil, aynı zamanda insanlara, özellikle kadınlara ve gençlere yatırım gerektiren sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılması için ihtiyaç duyulan yeniden yapılanma projelerini başlatmak amacıyla kalkınma yardımına da ihtiyacı olduğunu belirtti.

Amina Muhammed ise BM'nin Lübnan'ın Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapma çabalarını takdir ettiğini ve Lübnan'ı her alanda desteklemeye devam edeceğini söyledi. BM Genel Sekreter Yardımcısı, BM'nin Lübnan hükümetini Uluslararası Para Fonu ile müzakerelerinde ve 15 Mayıs'taki parlamento seçimleri için devam eden hazırlıklarda destekleyeceğini de sözlerine ekledi.

2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti 2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti
Editör: İRFAN KARSLI