UNHCR tarafından Çarşamba günü yapılan basın açıklamasında, söz konusu başlangıç taahhütleri sayesinde UNHCR'nin 2021 başlarından itibaren hayat kurtaran yardımlarda bulunmaya ve yaklaşık 80 milyon mülteci, yerinden edilmiş ve vatansız kişinin haklarını korumaya devam edebileceği dile getirildi.

UNHCR, bağışçı hükümetlerin Çarşamba günü yaptığı taahhütlere ek olarak 2021 yılı için özel sektörden 275 milyon ABD doları tutarında daha önce görülmemiş bir taahhütte bulunulduğunu da kaydetti.

Konferansta bir konuşma yapan BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, "Çatışma, zulüm ve insan hakları ihlallerinden kaçan mülteciler bizim desteğimize artık her zaman olduğundan daha çok ihtiyaç duyuyor" diye konuştu.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Grandi, "Yardım, umut ve yuvaya ihtiyaç duyan milyonlar için can simidi niteliğindeki bu taahhütler bize cesaret veriyor" dedi.

Öte yandan UNHCR'ye göre 2021'de zorunlu sorumluluklarını yerine getirmek ve kritik insani yardım ihtiyaçlarını karşılamak için kuruluşun 9 milyar 70 milyon ABD dolarına ihtiyacı bulunuyor.

Zaten ağır olan küresel mülteci krizinin ve insani krizin 2020 yılında Kovid-19 pandemisi yüzünden dramatik şekilde daha da kötüleştiğini belirten UNHCR'ye göre koronavirüs milyonlarca mülteci üzerinde yıkıcı bir etki yaratıyor ve bu insanların yüzde 85'ten fazlası pandeminin ezici ekonomik etkisiyle boğuşan, gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor.

Editör: İRFAN KARSLI